Grupa međunarodnih korporacija uključujući Amazon, Ikeu i Unilever, obvezala se ambiciozno kako će od 2040. koristiti samo brodove s nultom emisijom stakleničkih plinova za prijevoz svog tereta, objavio je Financial Times. Grupa tvrtki, koja također uključuje tekstilnog diva Zara Inditex, Michelin, Patagonije Brooks Running, Frog Bikes i Tchibo, poručuje kako gorivo koje će koristiti mora biti i proizvedeno s nultom emisijom stakleničkih plinova. 

To je za sada najveći korak prema dekarbonizaciji pomorskog prometa. Obećanje devet multinacionalnih kompanija trebalo bi pomorskim grupama i drugima dati sigurnost da ulažu u brodove, infrastrukturu i gorivo potrebno za smanjenje emisija stakleničkih plinova u ovom sektoru. Dekarboniziranje pomorskog prometa uključivat će ulaganje milijardi dolara u redizajn flote i proizvodnju novih goriva kao što su zeleni amonijak, metanol i vodik, a ovo je dobar signal industriji da ulaže u tom smjeru. No, svako od tih goriva ima svoje dobre i loše strane, pri čemu amonijak i metanol možda ponešto bolje stoje od zelenog vodika, što je relativno. 

U ovom kontekstu zgodno je primijetiti da je dekarbonizacija u pomorskom sektoru, čini se, još ipak daleko. CEO Siemens Energy-a Christian Bruch za CNBC je izjavio da trenutno nema komercijalne isplativosti za proizvodnju zelenog vodika elektrolizom, uz obnovljive izvore energije, tako da će trebati godine da se izgradi industrija koja bi potpomogla komercijalizaciju zelenog vodika. Bruch drži da će za to trebati 10 do 15 godina, naglašavajući da je to uobičajeno u energetskoj industriji. 

Dionici odlučuju

Kako sada stvari stoje, čini se da će prijelaz na alternativna goriva za plovidbu vjerojatno voditi sudionici u industriji, a ne regulatori, te da će budućnost vjerojatno biti raznolika. U industriji se mogu koristiti različita goriva, a ne svi sektori, pa čak ni brodovi unutar istog sektora, koji koriste isto gorivo, a možda čak i neki brodovi koji koriste više goriva, te nadopune goriva mogu biti raznih vrsta, upozorava analitička kuća Hill Dickinson.

Proizvodno onečišćenje, te emisije goriva osim CO2, bit će faktori koje treba uzeti u obzir pri odabiru alternativnih goriva, a u jednom trenutku naftna industrija bi se mogla početi smanjivati, kao rezultat globalnog pada potražnje za fosilnim gorivima. To može ići ruku pod ruku sa starijim plovilima koja sagorijevaju (i prevoze) fosilna goriva i koja prirodno dostižu svoj vijek trajanja, a mogla bi dovesti i do naglog napuštanja brodova jer plovila postaju ekonomski i ekološki zastarjela.