Osim očitog nedostatka punionica električnih vozila u Europskoj uniji, problem snažnijem zamahu elektromobilnosti stvara i mali broj brzih mjesta za punjenje. 

Naime, prema podacima Europskog udruženja proizvođača automobila (ACEA), od trenutačno dostupnih 225 tisuća javnih punjača u EU-u, na svega njih 25 tisuća moguće je brzo puniti električne automobile. 

Drugim riječima, samo jedan od devet europskih punjača je onaj brzi, snage veće od 22 kW. Stoga, punjenje električnog automobila pomoću jedne od tih približno 200 tisuća punionica snage manje od 22 kW može potrajati cijelu noć. 

Naprotiv, korištenje brzog punjača skraćuje vrijeme punjenja na manje od sat vremena.

 

Sporo punjenje na Malti 

"Kako bismo uvjerili što više građana da prijeđu na elektromobilnost, moramo ukloniti sve prepreke povezane s punjenjem", rekao je glavni direktor ACEA-e Eric-Mark Huitema

"Ljudi se u svojoj svakodnevici trebaju susretati s mnogo punjača i ta mjesta za punjenje trebaju biti brza i jednostavna za korištenje - bez čekanja u dugim redovima", izjavio je. 

ACEA navodi kako je u Hrvatskoj u 2020. godini bilo 483 mjesta za punjenje snage manje od 22 kW i 187 snažnijih od 22 kW. Dakle, udjel brzih mjesta za punjenje u ukupnom broju punjača iznosio je 27,9 posto. Primjerice, Austrija je lani imala 6724 punionice snage do 22 KW i 1347 brzih punjača (udjel od 16,7 posto). 

Najveći udjel brzih punjača, njih 235, imala je Latvija, uz 56 mjesta za punjenje snage manje od 22 kW. Riječ je o udjelu brzih u ukupnom broju punionica od čak 80,8 posto. 

S druge pak strane, od 96 punionica električnih vozila na Malti nijedna nije bila snažnija od 22 kW lani.