Tri auta korejskog proizvođača auta Hyundai Motor uspjela su se prvi puta samostalno odvesti javnim cestama od glavnog južnokorejskog grada Seoula do 190 km udaljenog Pyeongchanga u u kojem se uskoro održavaju Zimske olimpijske igre. Auti su opremljeni pogonom na novu generaciju gorivnih članaka NEXO, a uz to su opremljeni i sustavom za autonomnu vožnju Genesis G80 četvrte razine i mrežnim komunikacijskim sustavom 5G. Do sada je Hyundai pokazivao svoj sustav za autonomnu vožnju samo na ispitnim stazama i određenim javnim cestama koristeći pri tome ograničenu brzinu. Ovo je bilo prvi puta da su auti izašli i na pravu, javnu autocestu i vozili se dopuštenom brzinom od 110 km/h. 
Putovanje je započelo 2.2.2018. time što su u svakom autu bila pritisnuta kontrolna dugmad 'Cruise' i 'Set' nakon čega su sami krenuli voziti. Osim uobičajene vožnje na običnoj cesti, izlaskom na autocestu reagirali su sasvim u skladu s realnim zahtjevima vožnje te su mijenjali brzinu i vozne trake, manevrirali i prolazili naplatne kućice koristeći bežični sustav brze naplate bez zaustavljanja. 
Nova generacija gorivnih članaka NEXO omogućuje Hyundaijevim vozilima autonomiju do 800 km s jednim punjenjem, a za ponovno punjenje baterija potrebno je svega 5 min! Hyundai planira vozila s takvim gorivnim člancima idući mjesec pustiti u prodaju, dok će tvrtka svoj sustav autonomne vožnje nastaviti razvijati pa se očekuje da će biti komercijaliziran do 2021. godine u okruženju pametnih gradova. Nadalje, planira se da će i sustav za posve autonomnu vožnju, bez obzira na okruženje auta, biti komercijaliziran do 2030. godine, javlja američki portal 'Green Car Congress'.