Europska komisija predstavila je u srijedu prijedlog kojim bi se učinkovito zabranjivala prodaja benzinskih i dizelskih vozila u EU od 2035. godine, kao dio masovno revidiranog klimatskog i energetskog zakonodavstva - tzv. - "Fit za 55 paket". EU traži da emisije ugljičnog dioksida novih automobila 2030. budu 55% ispod razine 2021., što je puno ambiciozniji cilj od postojećeg cilja smanjenja od 37,5%. 

A nakon 2035. nova pravila onemogućit će prodaju novih vozila na fosilna goriva u EU. Očekuje se da će Nizozemska i Danska uvesti takvu zabranu ranije, 2030. godine. Promet čini oko četvrtine ukupnih emisija stakleničkih plinova u EU - s cestovnim prometom kao najvećim doprinosom i jednim od glavnih izvora zagađenja zraka u gradovima. Zelene skupine pozdravile su prijedlog, no industrijski su igrači oštro kritizirali prijedlog komisije zbog prevelikog oslanjanja na tehnologiju baterijskih električnih vozila, pozivajući na primjenu dekarboniziranih goriva, jer jedna tehnologija ne može biti jedini odgovor na problem. 

Milijuni punionica - nerealističan cilj

Prema Zelenom sporazumu, EU je postavila cilj da do 2025. godine ima milijun punionica za električna vozila, a do 2030. tri milijuna, do 2050. čak 16,3 milijuna punionica. Međutim, revizori iz EU-a nedavno su upozorili da EU nije ni približno na putu da postigne milijunski cilj, jer bi svake godine trebalo oko 150 000 novih punionica - ili oko 3.000 tjedno. 

Prema novom prijedlogu, države članice morat će proširiti kapacitet punjenja u skladu s prodajom automobila s nula emisija, postavljanjem punionica svakih 60 km i punionica vodika svakih 150 km na glavnim autocestama. U cilju usklađivanja načina plaćanja u 27 zemalja EU, izvršni direktor EU predložio je da operatori punionica moraju prihvaćati elektronička plaćanja od 2027. godine. Cijene moraju biti "jasno usporedive, transparentne i nediskriminirajuće" - prikazujući je li cijena po sesiji, minuti ili kWh, navodi se u prijedlogu. Uz to, EU želi promijeniti porezni sustav kako bi osigurao da se goriva koja najviše zagađuju najviše oporezuju. 

Oporezivanje kerozina

Trenutno se niža minimalna stopa odnosi na dizel od benzina - unatoč tome što više zagađuje. Također, EK želi od 2023. oporezivati zrakoplovni kerozin koji sada uživa status bez poreza za sva putovanja u bloku. Do 2030. će se tražiti i 0,7% održivih goriva u avionskim gorivima, a od 2030. čak 5%. Također, od 2023. Bruxelles predlaže ETS sustav na pomorski prijevoz za sva putovanja unutar EU i 50% prekomorskih putovanja. Te prijedloge trebaju podržati sve članice i Europski parlament.