Tvrtka Rimac Automobili ovaj tjedan je predstavila električni hiperautomobil Neveru, proizvodnu inačicu konceptnog vozila C_Two kojeg su Nevjerni Tome smatrali samo prototipom koji se neće proizvoditi, prodavati i vidjeti 'na cesti'. 

Nevera, koja stoji dva milijuna eura i čija je proizvodnja ograničena na 150 primjeraka, ima četiri elektromotora s 1914 konjskih snaga te okretni moment od čak 2360 Nm. 

Od nule do 100 km/h ubrzava za 1,85 sekundi, a najveća brzina ovog električnog sportaša koji je dobio ime po neočekivanoj i moćnoj mediteranskoj oluji je čak 412 km/h. Kapacitet litij-mangan-nikalne baterije je 120 kW h.

 

To je to 

Koncept C_Two prvi put je predstavljen na Međunarodnom salonu u Ženevi 2018. godine i od tada su ga inženjeri Rimac Automobila usavršavali na svim razinama u sklopu opsežnog razvojnog programa. 

Većina ključnih dijelova Nevere, priopćeno je iz Rimac Automobila, razvijeni su u sjedištu tvrtke Hrvatskoj

"To je to. Ovo je automobil koji sam sanjao krenuvši prije 10 godina na ovo ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom - našim hiperautomobilom koji obara rekorde. Ovaj automobil stvoren je da nadmaši sve i podigne ljestvicu, da podigne standarde za automobile visokih karakteristika. Ne samo u karakteristikama, nego i kao zaokruženi, izbalansirani automobil za cestu. Kad smo prvi put predstavili C_Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako ih nadmašiti", izjavio je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.