Kocka je bačena! Njemački automobilski sektor usvojio je ciljeve Europske unije o emisiji ugljičnog dioksida i planira ugljičnu neutralnost do 2050. godine, objavilo je njemačko udruženje automobilske industrije VDA. Članovi te udruge su čelnici vodećih njemačkih proizvođača automobila, a strategiju će kreirati same tvrtke, uključujući brendove kao što su Audi, BMW, Mercedes Benz i Volkswagen

Ovo je dobro za Njemačku kao proizvodnu lokaciju, budući da je natjecanje u idejama i uspješnosti ojačalo njemačku industriju, posebno automobilsku“, priopćili su iz VDA. Čelnici kompanija naglasili su da su otvoreni za sva tehnička rješenja, uključujući električne automobile s pogonom na obnovljive izvore energije, klasične automobile s učinkovitim motorima s unutarnjim izgaranjem i motore koji koriste sintetička goriva i vodik

Prognoziraju da će moderni motori s unutarnjim izgaranjem biti jako važni za postizanje emisijskih ciljeva i ujedno zatražili ubrzanu gradnju mreže punionica za električe automobile, kako u Njemačkoj, tako i širom Europe, objavio je N1.

VW ne želi goriva iz obnovljivih izvora

Razmišljanja u VDE se razliku. Najveći član Volkswagen, koji je čak prijetio napuštanjem VDE, nastavlja internu raspravu o tome imaju li motori sa unutrašnjim izgaranjem u osobnim automobilima budućnost u automobilskoj industriji zemlje, izvještava  Süddeutsche Zeitung prošli tjedan. Direktorica VDA Hildegard Müller kaže da je potrebna "tehnološka otvorenost" da bi njemačka automobilska industrija do sredine stoljeća postala neutralna prema stakleničkim plinovima, tvrdeći da su sintetička goriva i zeleni vodik "u svim načinima prijevoza" potrebni za smanjenje klimatskog utjecaja goleme postojeće flote automobila s unutarnjim izgaranjem. 

Suprotno tome, najveća automobilska kompanija u zemlji Volkswagen čvrsto se pozicionira protiv upotrebe goriva proizvedenih iz obnovljivih izvora energije, tvrdeći da je njihov potencijal za njemačku automobilsku industriju "masovno precijenjen" i da bi zeleni vodik bio "previše dragocjen" za upotrebu za pojedince svrhe mobilnosti. 

Umjesto toga, Volkswagen se usredotočuje na automobile na baterije, koje naziva "izvodljivom, učinkovitom i ekonomičnom tehnologijom koja je već dostupna za postizanje klimatskih ciljeva". Bosch kao opskrbljivač rezervnim dijelovima i BMW pak drže da vodik i sintetska goriva moraju ostati opcija u putničkim automobilima u nacionalnoj stretegiji o vodiku koja je lansirana ovog ljeta.