Ovaj ponedjeljak po prvi puta je noćni vlak prevezao putnike od austrijskog Beča do belgijskog Bruxellesa. Ta nova linija, kojom se može putovati već od 19 eura za sjedeće mjesto, alternativa je za putovanje avionom jer su emisija iz željezničkog prometa znatno niže - 40 kg u usporedbi s 410 kg koliko bi po putniku emitirao avion na istoj liniji. 

Šireća ponuda

Sve više europskih zemalja razmatra širenje svoje željezničke ponude zbog putnika zabrinutih za problem klimatskih promjena i onečišćenja zraka. Na spomenutoj liniji Austrija-Belgija, vlaku, koji prometuje dva puta tjedno i vraća se dan kasnije - treba 14 sati. Noćne linije vlakova u Europi godinama su u opadanju zbog niskobudžetnih avio kompanija. Trend se izgleda počeo mijenjati, a europski prvak je austrijski OBB, koji sam ili u partnerstvu operira s 27 noćnih linija, a pokretanje nove linije za Amsterdam, planira za prosinac. 

Sve brojnije linije

Putnici dobro reagiraju na ponudu jer je putovanje ugodno i ima nostalgični prizvuk. Iz Beča se primjerice može noću putovati u Berlin (11,5h), Hamburg, Rim i Vršavu. Zanimljive noćne linije vlaka su i Malmo-Berlin (14h), London-Fort William, Moskva-St. Petersbourg (8,5h), Pariz-Venecija (14,5h), Trondheim-Bodo, Budimpešta-Split (14h), Prag-Krakow, Sofija-Istambul, Innsbruck-Koeln i Madrid-Lisabon (10h). Sve te linije imaju noćne vagone, a u nekima se putuje i vrlo luksuzno.