Broj registriranih električnih automobila u Europi dosegao je novi rekord. Nakon snažnog rasta u 2017., broj takvih vozila uvećao se za 47 posto u 2018. godini. Naime, prema podacima koje je nedavno objavila analitička tvrtka Jato Dynamics na internetskom blogu, u 2017. je registrirano 132.800 električnih automobila, a prošle godine njih 195.200, što pokazuje kako se sve više potrošača okreće trendu nultih emisija. 
Osim veće svijesti kod potrošača, rast se djelomično može objasniti širom ponudom i nešto pristupačnijim cijenama takvih prometala. Ponudu je svakako obogatio dolazak druge generacije modela Nissan Leaf, koji je nadmašivši Renault Zoe postao najprodavaniji električni automobil u Europi lani. Za razliku od Zoe-a, koji je u velikoj mjeri ovisan o francuskom tržištu automobila, Leaf je uvećao prodaju u mnogim zemljama te je bio najprodavaniji model u Norveškoj. On je također Nissanov peti najprodavaniji model u Europi. Treće mjesto se također promijenilo i više ga ne zauzima Tesla Model S, nego Volkswagen e-Golf, potaknut potražnjom u Velikoj Britaniji (+ 976%), Nizozemskoj (+ 139%) i Njemačkoj (+ 91%). 
Norveška je, ističe Jato Dynamics, najveće i najbrže rastuće tržište u Europi. Od ukupnog broja registracija u toj zemlji, čak 31 posto otpada na električna vozila.