Portugalski proizvođač autobusa Caetano sve više prodire na njemačko tržište. Tvrtka je tako nedavno dobila najveću narudžbu za nove autobuse u Njemačkoj. Pri tome se radi o 10 novih autobusa na vodik (tj. s gorivnim člancima) za tvrtku ESWE, operatora javnog prijevoza u Wiesbadenu.

Naručena su vozila tipa H 2.City Gold, a trebala bi biti isporučena u četvrtom tromjesečju ove godine. Autobusi duljine 12 m s dvoja vrata za ulaz putnika pri tome će se koristiti na dvije linije (16 i 17) javnog gradskog prijevoza. Inače, zanimljiva je činjenica da su stanovnici glavnog grada Hessena razmjerno nedavno odbili projekt ponovnog uvođenja tramvaja u javni prijevoz. 

Srce pogonskog sustava vozila je sklop gorivnih članaka poznatog japanskog proizvođača Toyota, a tu su i baterije ukupnog kapaciteta 44 kW h, dok za pokretanje vozila služi elektromotor snage 180 kW njemačke proizvodnje (Siemens). U spremniku vodika može se pohraniti 37,5 kg, što omogućava prelazak čak 400 km s jednim punjenjem, objavio je njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'.