Beograd dobiva nove gradske autobuse, koji će zamijeniti stare, čiji motori su tipa euro-1 i euro-2. Naime, prvi veći kontigent niskopodnih zglobnih autobusa s pogonom na stlačeni prirodni plin (CNG), nakon nabavke 200 "Solarisa" 2013., konačno je stigao na parking GSP "Beograd". Riječ je o 100 turskih zglobnih autobusa BMC na stlačeni prirodni plin koji su u prethodne dvije godine izazvali brojne kontroverze i kritike. Svi će oni na ulice, kako je jučer prilikom obilaska pogona GSP-a na Novom Beogradu naglasio gradonačelnik Aleksandar Šapić, najkasnije do kraja tjedna. 

Kako je istaknuto, autobusi koji su plaćeni oko 35 milijuna eura i sufinancirani s 10% iz EU sredstava imaju prostor za dječja i invalidska kolica te rampu za lakši ulazak osoba s invaliditetom, sustav za dojavu požara u motornom prostoru, LED rasvjetu, hladnjake, radijatore i krovno grijanje, moderan sustav hlađenja, kao i nadzorne kamere i bežični internet. Maksimalni kapacitet putničkog prostora je 150 osoba sa 112 mjesta za stajanje i 38 sjedišta. Novi autobusi utjecat će na bolju kvalitetu zraka u metropoli, a i trošit će manje goriva.

"Zahvaljujući novim autobusima iz prometa će se povući najstarija vozila te će prosječna starost voznog parka biti sedam i pol godina, što je u granicama europskih standarda. Novi autobusi značajno će poboljšati kvalitetu javnog gradskog prijevoza u glavnom gradu te će svakako utjecati na smanjenje onečišćenja zraka u gradu. Važno je i da nastavimo s obnavljanjem voznog parka, za što su svakako potrebna znatna sredstva", rekao je novi gradonačelnik metropole Aleksandar Šapić. Za usporedbu, vozni park autobusa ZET-a u Zagrebu je na razini 12 godina.

Bez punionice u dvorištu gradskog prijevoznika

Gradonačelnik je nedugo nakon preuzimanja dužnosti u lipnju dao do znanja da nije pretjerano sretan jer su autobusi već kupljeni, a postaja za njihovo punjenje još nije spremna. Šapić je na jednoj od prvih saborskih sjednica novog saziva Sabora rekao da će se razmotriti ubrzanje završetka postaje za punjenje plinom, za što je angažiran privatni izvođač. 

Očito nije išlo jer, kako je jučer rekao gradonačelnik, ta će se vozila još neko vrijeme puniti kao i sva druga te vrste na benzinskim crpkama "Kriogasa", dok je završetak izgradnje javno-privatne punionice CNG-a u pogonu GSP-a na Karaburmi planiran za kraj ožujka, piše Politika.