U vozni park javne gradske prijevozničke tvrtke GSP Beograd početkom ovoga tjedna stiglo je 10 električnih autobusa

Osim te primopredaje, kojoj su prisustvovali predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, tamošnja ministrica zaštite okoliša Irena Vujović, zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić te vodstvo GSP-a Beograd, taj dan je održana i prva vožnja novom linijom javnog prijevoza koja prolazi središtem glavnog grada Srbije

Ulaganje u zeleni prijevoz od iznimne je važnosti za zaštitu okoliša i bolju kvalitetu zraka, a ujedno i bitan korak u provedbi Zelene agende kojoj je Srbija posvećena, izjavila je Vujović. 

"Za nas je svaka mjera za poboljšanje kvalitete zraka jednako bitna. Vlada Srbije je i ove godine donijela uredbu na temelju koje subvencioniramo kupnju električnih i hibridnih vozila. Električna vozila ne onečišćuju okoliš i drago mi je što iz godine u godinu raste zanimanje pravnih i fizičkih osoba za subvencije. Tijekom prošle godine, uz subvenciju države je kupljeno više od 500 novih eko-vozila, a ove godine smo za tu svrhu osigurali još veća sredstva, 150 milijuna dinara (približno 9,6 milijuna kuna)", rekla je Vujović, objavljeno je na stranicama Ministarstva zaštite okoliša Srbije.