Potaknuti sve većim interesom naših čitatelja za različite aspekte zelenog, održivog prometa i transporta odlučili smo ponuditi viša sadržaja u našoj rubrici Elektromobilnost, koja zbog toga i mijenja ime u 'Elektromobilnost i održivi promet', kako bi bila prepoznatljivija. U toj rubrici, s kojom smo započeli prije nekoliko godina, do sada smo objavili više od 600 vijesti, mahom vezanih za širenje elektromobilnosti u svim segmentima prijevoza. 

Sada ćemo tu rubriku proširiti i s vijestima o svim alternativnim gorivima i prijevoznim sredstvima, bilo da su već u primjeni ili su u fazi istraživanja. To su električna energija, biogoriva (etanol i metanol), sintetička i parafinska goriva, bioplin, vodik i gorivi članci te prirodni plin (stlačeni i ukapljeni). Na našem portalu pratili smo kontinuirano i takve sadržaje koji su bili razbacani po rubrikama ali sada će se oni nalaziti na istom mjestu. 

Nadamo se da će vam se svidjeti sadržaji u našoj proširenoj rubrici a ako nas imate o čemu izvijestiti ne oklijevajte i javite se na naš mail. Iako u primjeni alternativnih goriva zaostajemo za bogatijim zapadnim državama, pomaci su prisutni, a portal Energetika-net je tu da ih spremno poprati. 

Ipak se kreće...

Zahvaljujući angažmanu tržišnih sudionika koji se ispravno 'klade' na budućnost na struju, Hrvatska je u infrastrukturi za elektromobilnost u europskom prosjeku, prema broju punionica i registriranih automobila. Sve popularniji su i električni bicikli i romobili kojima je cijena u padu. Međutim, kada je riječ o drugim alternativnim zelenim gorivima tu jako zaostajemo i nećemo ispuniti europske ciljeve do 2020., pošto se s primješavanjem biogoriva krenulo tek nedavno. 

Valja istaknuti kako su časopis EGE i portal Energetika-net.com lani pokrenuli izbor za EM - električni automobil godine, a čitatelji su mogli dati glas svojem favoritu. Hyundai Kona je osvojivši gotovo polovicu od ukupnog broja glasova pobjednik tog izbora. 

Zaostaje i infrastruktura - CNG punionice postoje za sada samo za potrebe punjenja autobusa, a poticaji koji su do sada dodjeljivani preko Fonda za energetsku učinkovitost nisu korišteni za razvoj te vrste punionica niti za kupnju komercijalnih ili privatnih vozila na stlačeni prirodni plin. Hrvatskom prometuje desetak LNG kamiona a ubrzo će s radom započeti i dvije LNG-CNG punionice, od barem četiri koliko bi ih trebalo biti izgrađeno na TEN-T koridoru. 

Stručni skup


Na Krku će od iduće godine s radom započeti LNG-terminal koji će omogućiti uvoz plina koji bi mogao biti korišten u brodskom i kamionskom prometu. Nacionalna naftna kompanija INA je najavila suradnju sa ZET-om oko primjene vodika te srednjoročno i gradnju prve punionice, a osnovana je i udruga za gorive članke koja okuplja entuzijaste voljne ulagati u tu tehnologiju u našoj zemlji. 

Uz snažnije praćenje navedenih tema pravo je vrijeme, tvrde mnogi, i za stručni skup. Stoga, tvrtka ENERGETIKA MARKETING 4. lipnja organizira konferenciju Nova era prometa. Forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorive članke te rješenjima za održivi razvoj prometa okupit će sve one koji su u svojem svakodnevnom radu povezani s prometom, vozilima i novim rješenjima u tom području s ciljem ostvarenja sigurnije i ekološkije budućnosti.