Tijekom sljedećih 10 godina u Europi se očekuje fenomenalan rast korištenja LNG-a u teškom kamionskom prometu, čiji broj bi s 1.532 vozila u 2016. i 5.500 u 2018. mogao porasti na 280.000 do 2030, smatra Shell LNG Outlook 2019. U skladu s tim raste infrastruktura za opskrbu gorivom. U 2018, u Europi je bilo otprilike 155 stanica za punjenje LNG-a. Taj broj je narastao na oko 250 u siječnju 2020, prema NGVA Europe.

Politika usmjerava budućnost

Državne politike zaštite okoliša kojima se podupire Pariški klimatski sporazum i provedba IMO direktive koja ograničava razinu sumpora na 0,50% u brodskom gorivu od 1. siječnja snažno guraju prebacivanje na LNG, najčišće fosilni gorivo. "Vjerujemo kako će potražnja za LNG-om na cesti rasti", kaže glavni izvršni direktor OMV-a Rainer Steele. "Manje CO2 i emisije čestica, kao i manje buke, dovode do ekološki rihvatljivijeg prijevoza robe. Zato bismo trebali nastaviti s proširenjem potrebne infrastrukture i opskrbe ", dodaje g. Steele.

OMV razvija infrastrukturu

Osim ekoloških prednosti, austrijska kompanija za naftu i plin OMV kaže da trgovačka vozila i kamioni koji su pogonjeni komprimiranog prirodnog plina (CNG) imaju isti raspon kao i vozila s dizelskim pogonom a u radu su i do 50% tiši od konvencionalnih dizelskih kamiona. Kamioni koji se pokreću putem LNG-a mogu postići čak i veće raspone – oko 1.500 km na samo jednom spremniku. "Naravno još je bolje voziti CO2 neutralno – to će biti moguće u bliskoj budućnosti s bio-metanom i vodikom", kaže OMV. Ta kompanija je s talijanskim SNAM-om potpisala MUO o razvoju male tvornice za ukapljivanje plina u Austriji te gradnju punionica, objavio je Rivieramm.com.