U Ogulinu je u lipnju puštena u pogon prva punionica električnih vozila koja je proizvedena u Hrvatskoj. Punionica je rezultat suradnje tri hrvatska partnera – Electrom agencije, Zadruge za etično financiranje (ZEF) i tvornice ITAS Prvomajska, te slovenske tvrtke Implera/ELEVAT (softverski sustav), objavljeno je na internetskim stranicama Grada Ogulina

Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 104 000 kuna. Od toga, trošak postavljanja punionice je iznosio oko 43 300 kuna, a ostatak sredstava utrošen je na građevinske radove, električni priključak i projektnu dokumentaciju. 


Sufinanciranje FZOEU-a 

Jedna od najvažnijih značajki je ta da za početak punjenja nije nužna prethodna registracija korisnika ni RFID kartice, već je potrebno nazvati besplatni broj koji je istaknut na punionici. 

Projekt je prijavljen na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) koji sufinancira gradnju punionica za e-vozila. U tijeku je evaluacija projekta pa će dio iznosa, ako projekt bude prihvaćen, FZOEU vratiti Ogulinu.