Infinum, vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera, i Porsche Digital, podružnica legendarnog njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, u Zagrebu su osnovali novu zajedničku kompaniju - Porsche Digital Croatia. Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna, a u iduće tri godine planiraju zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav auto-kompanije

U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele, a prema poslovnim planovima, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura. Plan je zaposliti 100 stručnjaka u iduće tri godine. Tvrtka će se baviti razvojem digitalnih proizvoda i usluga kojima će unaprjeđivati digitalni ekosustav Porsche i VW grupe. 

Porsche Digital inače zapošljava 160 ljudi na više lokacija u svijetu. Porsche je prije dvije godine kupio 10-postotni udjel u Rimac Automobilima, a to je bila prva investicija u području električnih automobila.