Hibridna električna vozila povećala su svoj tržišni udjel u Europskoj uniji tijekom prvog tromjesečja. Prema podacima Europske udruge proizvođača automobila (ACEA), na njih je otpadalo 25,1 posto (563.030 vozila) od ukupne prodaje osobnih automobila u EU-u. U istom razdoblju lani pak njihov tržišni udjel iznosio je 20,9 posto. 

Također, javlja ACEA, broj novoregistriranih vozila s mogućnošću punjenja električnom energijom uvećan je u promatranom razdoblju. Štoviše, baterijska električna vozila od siječnja do konca ožujka gotovo su udvostručila svoj tržišni udjel u usporedbi s istim razdobljem lani, čineći 10 posto ukupne prodaje. Hibridna vozila s mogućnošću punjenja električnom energijom (plug-in hibridi) pak zauzimala su 8,9 posto tržišta EU-a (199.107 vozila). 

S druge strane, vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem koja kao pogonska goriva koriste benzin i dizel nastavila su gubiti tržišne udjele. Unatoč tomu, automobili na fosilna goriva i dalje dominiraju tržištem, s ukupnim udjelom od 52,8 posto.

 

Značajni gubici 

Drugim riječima, broj registracija novih automobila koja koriste dizelska goriva od siječnja do kraja ožujka naglo je pao za čak 33,2 posto i trenutačno čini 16,8 posto (378,009 automobila) tržišta novoregistriranih osobnih vozila u EU-u. 

Sva tržišta EU-a zabilježila su značajne gubitke, uključujući četiri najveća: Francusku (pad za 44,1 posto), Italiju (39,2 posto), Španjolsku (30,8 posto) i Njemačku (20,2 posto). 

Jednako tako, tržišni udio vozila s benzinskim motorima značajno se smanjio u promatranom razdoblju – s 40,8 posto na 36 posto. Unatoč tome, benzinski automobili najpopularniji su po broju prodanih primjeraka (808.039 vozila).

 

Prirodni plin 

Zatim, u prvom kvartalu prodaja električnih vozila skočila je za 53,4 posto, na ukupno 224.145 automobila. Mnoga tržišta EU-a zabilježila su troznamenkasti rast. Rumunjska je pritom zabilježila najveći rast od 408 posto. Italija je bila jedino tržište EU-a koje je zabilježilo pad prodaje električnih automobila od 14,9 posto. 

Prodaja vozila na prirodni plin nastavila je padati, zabilježivši još jedno dvoznamenkasto smanjenje od 56 posto. 

Naprotiv, vozila na ukapljeni naftni plin (LPG) zabilježila su značajan rast od 48,6 posto. To povećanje je mahom potaknuto rastom na sva četiri ključna tržišta: u Njemačkoj (rast za 287,7 posto), Francuskoj (76,6 posto), Španjolskoj (41,5 posto) i Italiji (17,3 posto).

nova era prometa