U Parizu se upravo provode ispitivanja mogućnosti primjene djelomično autonomnih autobusa tipa C12AI kineskog proizvođača CRRC u javnom prijevozu. Radi se o autobusima duljine 12 m koji su već dobili dozvolu za vožnju po javnim cestama u Francuskoj, a ujedno i prvim djelomično autonomnim električnim autobusima koji voze po francuskim cestama. Vožnje se obavljaju na redovitoj autobusnoj liniji br. 393 duljine 6 km. 

Složeni uvjeti u europskim gradovima

Za razliku od uvjeta za vožnju autonomnih vozila u Kini, uvjeti u Francuskoj i općenito u Europi zbog konfiguracije prometnica su mnogo složeniji. Ponajprije, tu je mnogo više semafora, prometnice su uže, a promet gušći, postoji mnogo jednosmjernih ulica, traka za samo jedno vozilo i uskih zavoja, što postavlja visoke zahtjeve na tehničku preciznost sustava za autonomnu vožnju.

Ispitivanja vozila u stvarnim uvjetima vožnje, uz pratnju iskusnog tehničkog osoblja CRRC-a, provode se već 15 dana. Pri tome vozilo ima mogućnost potpunodimenzionalnih interakcija u stvarnom vremenu s informacijama o osobama, vozilima i uvjetima u prometu, kako bi se ostvarila sigurnost vožnje i putnika i učinkovitost prijevoza. 


Uspješna ispitivanja u Kini

Do sada su autonomni električni autobusi CRRC-ove proizvodnje ispitani u nekoliko kineskih gradova: Pekingu, Šangaju, Wuxiju i Changshi. Pri tome su prešli više od 50 000 km bez ikakvih smetnji, objavio je njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'.