Polovica svih punionica električnih automobila u Europskoj uniji nalazi se u samo dvije države - Nizozemskoj (90 tisuća punionica) i Njemačkoj (60 tisuća). Te dvije zemlje čine manje od 10 posto površine EU-a. Druga polovica punionica, pokazuje nova analiza Europske udruge proizvođača automobila (ACEA), raspršena je u ostalih 25 članica, pokrivajući 90 posto površine EU-a. 

Jaz između zemalja na vrhu i dnu te ljestvice je ogroman. Naime, Nizozemska – zemlja s najviše takve infrastrukture – ima gotovo 1600 puta više mjesta za punjenje električnih vozila od Cipra, države s najmanjim brojem, tj. sa svega 57 punionica. 

Posebice je zanimljivo istaknuti kako Nizozemska nudi gotovo jednak broj punionica električnih vozila kao 23 članice EU-a.

 

Daleko ispod potreba 

Ako se pak promatra raspodjela punionica, postoji jasna podjela između zemalja srednje i istočne Europe s jedne te zapadnoeuropskih država s druge strane. Primjerice, javlja ACEA, na pozamašnu zemlju poput Rumunjske, koja je otprilike šest puta veća od Nizozemske, otpada svega 0,4 posto od svih punjača u EU-u. 

Iako je u posljednjih pet godina u EU-u došlo do snažnog povećanja broja punionica električnih vozila (180 posto), njihov ukupan broj od 307 tisuća daleko je ispod tržišnih potreba. 

Kako bi se postiglo predloženo smanjenje emisija CO2 od 55 posto za automobile, potrebno je čak 6,8 milijuna javnih punionica do 2030. godine, prema nedavno objavljenoj studiji. Dakle, njihov broj trebao bi rasti za više od 22 posto u manje od 10 godina.

 

Manjak ambicija 

Uredba o infrastrukturi za alternativna goriva (AFIR), koju je Europska komisija predložila prošle godine, trebala bi pomoći u rješavanju ove situacije. Međutim, njezina razina ambicija potpuno je nedovoljna, smatra ACEA. 

"Dok neke zemlje napreduju, kada je u pitanju uvođenje infrastrukture, većina njih zaostaje", izjavio je glavni direktor ACEA-e Eric-Mark Huitema

"Oštre razlike pokazuju potrebu za snažnim ciljevima AFIR-a koji su usklađeni u svim članicama EU-a", dodao je.

"Pozivamo tvorce politika da ojačaju AFIR kako bi mogao postići cilj gradnje guste europske mreže punionica, koja se proteže od sjevera prema jugu i istoka prema zapadu", zaključio je.