Proizvođač super sportskih električnih automobila i tehnoloških rješenja Rimac Automobili osigurali su povećanje ulaganja iz Porschea. Točnije, Porsche je svoj udjel u kompaniji Rimac Automobili uvećao na 15,5 posto. Njemački proizvođač sportskih automobila je u lipnju 2018. kupio 10 posto udjela u Rimac Automobilima. 

Povećanje udjela Porschea sada jača već uspostavljeno partnerstvo, priopćeno je iz Rimac Automobila. Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere. 


Baterijska tehnologija 

"Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a. "Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji". 

"Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos", rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac

"Tek smo na početku našeg partnerstva – a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju 'win-win' za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela", napomenuo je.