Portugalski proizvođač autobusa Caetano dobio je narudžbe za isporuku autobusa na vodik za sustave javnog prijevoza u tri europska grada. Tvrtka koja je niz godina bila poznata kao proizvođač aerodromskih autobusa od nedavno sve više razvija program električnih i autobusa na vodik. Tako je u suradnji s poznatim japanskim proizvođačem vozila Toyota razvijena serija H2.City Gold. Autobusi s gorivnim člancima prvi put su predstavljeni stručnoj javnosti na sajmu Busworld u Bruxellesu 2019. godine. Isporučuju se u dvije duljine: 10,7 i 12 m, imaju 37 sjedećih mjesta, dva ili tri ulazna vrata i mogu prevesti do 94 putnika. Spremnik vodika nalazi se na krovu, a doseg autobusa s jednim punjenjem iznosi 400 km. 

Caetano je do sada uspio na natječajima u tri europska grada: Barceloni u Španjolskoj te Bielefeldu i Niebüllu u Njemačkoj. Barcelonski javni gradski prijevoznik TMB naručio je osam vozila duljine 12 m i to uz potporu europskog programa JIVE 2. Uz to, tvrtka u barcelonskoj slobodnoj zoni namjerava izgraditi postrojenja za proizvodnju, pohranu i punjenje vodika za vozila, što će ujedno biti prva takva punionica vodika u Španjolskoj. 

Tvrtka MoBiel, javni prijevoznik iz Bielefelda, naručila je četiri vozila. Ugovor je potpisan u listopadu, a vozila bi trebala biti isporučena do kraja godine. U međuvremenu, radove na punionici izvodi njemačka podružnica francuske tvrtke Framatome. Konačno, dva vozila naručila je i njemačka prometna tvrtka DB Autokraft (podružnica Njemačkih željeznica), a trebala bi također biti isporučena do kraja godine. Vodik za njihovo punjenje proizvodit će se elektrolizom za što će se električna energija dobivati isključivo iz obnovljivih izvora, u sklopu projekta eFarm, objavio je njemački prometni portal 'Urban Transport Magazine'