Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) jutros u osam sati otvorio je javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila za građane i tvrtke. Tako se pri kupovini vozila s potpuno električnim pogonom ili onim na vodik moglo ostvariti do 70 tisuća kuna subvencije. Za L1-L7 vozila (električni skuteri, mopedi, motocikli i sl.) moglo se dobiti do 20 tisuća kuna. 

Za ovogodišnji natječaj osigurano je 103,3 milijuna kuna za fizičke i pravne osobe, čime se očekivala subvencija za približno 1.860 vozila, te još pet milijuna kuna za pravne osobe iz javnog sektora. Premda su se brojni kupci pripremali za poticaje FZOEU-a od početka godine, sredstva su rezervirana u svega 50 minuta. 

Štoviše, u prvoj minuti natječaja rezervirano je čak 30 posto ukupnih sredstava. A već nakon 30 minuta rezervacije su dosegle 99 posto ukupnih sredstava.

 

Prodajni saloni 

S obzirom na to da je svako prodajno mjesto energetski učinkovitih vozila moglo dobiti po samo jednu aplikaciju za prijave svojih kupaca, brojevi prijava po prodajnom salonu su uvelike razlikuju, priopćeno je iz agencije 404. Tako su prodajni saloni sa slabijim rezultatom uspjeli prijaviti pet, šest vozila u navedenih 50 minuta trajanja natječaja. Uspješniji saloni pak uspijevali su odraditi od 40 do čak 60 prijava po prodajnom mjestu. 

Udruga za elektromobilnost Strujni krug napravila je kratki upitnik za svoje članove te se njime pokazalo da su veliki prodajni saloni imali veće probleme jer su na jednu aplikaciju imali znatno veći broj narudžbi koje je bilo potrebno prijaviti u kratkom roku, dok se čini da su pojedini manji prodajni saloni imali problema sa slabijom pripremom jer nisu uspjeli ni znatno manji broj vozila prijaviti u navedenom roku. 

"Poticaji za električna vozila su rezervirani u kratkom roku i moramo priznati da su neki prodajni saloni oduševili brzinom prijave, ali s druge strane, postoje i brojni prodajni saloni koji su imali vrlo malo prijava. Još je rano govoriti je li problem bio u slaboj pripremi ili tehničkim poteškoćama, ali to bismo svakako htjeli istražiti u narednim danima", rekao je Hrvoje Prpić, predsjednik udruge Strujni krug.

 

Kratko trajanje 

Priprema za ovogodišnji natječaj Fonda bila je bitna i kod kupaca, a posebice kod pravnih osoba koje su morale pripremiti znatno više potrebnih dokumenata za prijavu. 

Krajem 2021. godine u Hrvatskoj je bilo registrirano ukupno 3.054 električnih osobnih i dostavnih vozila, a s obzirom na izdvojena sredstva Fonda u 2022., očekuje se da bi do konca ove godine u Hrvatskoj moglo biti 5.000 registriranih električnih vozila.

"S obzirom na trenutno stanje u automobilskoj industriji, vjerujemo da će udio prodaje električnih vozila u sveukupnoj prodaji novih vozila porasti na četiri posto, što je još uvijek ozbiljan rast", pojasnio je Prpić.


Gospodarska vozila

U FZOEU-u pak ističu kako je javni poziv privremeno zatvoren, dodajući kako su se zahtjevi zaprimali na 301 prodajnom mjestu, koja su zainteresiranim kupcima nudila čak 539 modela vozila. 

U gotovo 90 minuta zaprimljeno je ukupno 1.711 zahtjeva za sufinanciranje kupnje 2.034 vozila. Kao i u prošloj godini, javlja FZOEU, približno 60 posto zahtjeva odnosilo se na fizičke osobe. Sredstva su se najviše tražila za električna vozila, čak 90 posto, a dvije trećine prijavljenih vozila su ona kategorije M1, odnosno osobni automobili za koje je prosječno traženo 65 tisuća kuna. 

Za sufinanciranje gospodarskih vozila kategorije N1 zaprimljeno je stotinjak zahtjeva.          

Očekivano, najviše vozila rezervirano je u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Velik broj vozila rezerviran je i u Splitsko-dalmatinskoj te Primorsko-goranskoj županiji. Nakon toga, slijede Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija.

Na koncu, valja naglasiti kako će Fond, u slučaju da u roku od osam dana određeni broj rezervacija ne bude potvrđen uplatom predujma, ponovno otvoriti javni poziv. Prodajna mjesta će tada nastaviti za zaprimanjem zahtjeva do ukupno raspoloživog proračuna.