Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec te izvršni direktor i osnivač Rimac Automobila Mate Rimac potpisali su danas ugovor o osnivanju prava građenja proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa. Sukladno potpisanom ugovoru, gradnja kampusa treba završiti najkasnije tri godine od početka gradnje, objavljeno je na stranicama Grada Svete Nedelje

Zemljište na kojem će se izgraditi kampus nalazi se iza dvorca Kerestinec u Svetoj Nedelji. 

Tvrtka Rimac Automobili, koja proizvodi električne hiperautomobile i pogonske sustave za električna vozila, zemljištem će upravljati sljedećih 69 godina.

 

Otvoren za javnost 

"San od prije sedam godina došao je do svoje realizacije", rekao je gradonačelnik Dario Zurovec. "Ovako velike investicije, veće od milijardu i pol kuna, ne vide se svaki dan, a zasigurno će otvoriti perspektivu i za sve buduće naraštaje. Mogu reći da je ovo veliki i novi početak za cijelu Hrvatsku", naglasio je. 

"Grad Sveta Nedelja od početka nam je izašla u susret. Odavno smo prerasli kapacitete, a nismo mogli pronaći odgovarajući prostor koji nam je prijeko potreban. Ova lokacija nam omogućava sve što nam treba te smo se odlučili graditi vlastiti kampus jer imamo velike planove za koje treba puno prostora", rekao je Mate Rimac. 

"Ovo će biti poseban projekt na svjetskoj razini, otvoren za javnost, građen i osmišljen za zaposlenike. Imamo sve spremno - od projekata do financija i želimo početi graditi punom parom što prije", napomenuo je.

 

Šest lokacija 

Novi kampus, javlja Grad Sveta Nedelja, prostirat će se na 200 tisuća četvornih metara, s proizvodnim i istraživačkim objektima na 95 tisuća m2, dok će 35 posto zemljišta biti pokriveno vegetacijom. 

Ta tvrtka trenutačno posluje na šest lokacija, a do izgradnje kampusa većina će se obavljati u novim prostorima na Jankomiru. 

Rimac Automobili imaju oko tisuću zaposlenika, a ovom investicijom u planu je dodatno zapošljavanje kako bi u idućih nekoliko godina dostigli brojku od 2.500 djelatnika. 

U sklopu kampusa bit će, među ostalim, smješteni uredi i proizvodnja električnih bicikala Greyp.