Na temelju pravila Europske unije o državnim potporama, Europska komisija ovaj tjedan je odobrila tzv. jesenski set prijava u okviru mehanizma Važnog projekta od zajedničkog europskog interesa (VPZEI) za potporu istraživanjima, razvoju i inovacijama u vrijednosnom lancu baterija. 

Cilj integriranog projekta je razvoj novih tehnologija u području baterija – od rudarenja i obrade sirovine, razvoja novih tehnologija, preko proizvodnje baterijskih ćelija i baterijskih paketa, do njihova recikliranja. 

U projekt su uključena 42 izravna sudionika iz 12 članica koje će surađivati kako bi se ostvario sinergijski učinak koji će donijeti pozitivne učinke za EU i njene građane. Projekt su, uz Hrvatsku, zajednički pripremile Austrija, Belgija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Poljska, Slovačka, Španjolska i Švedska, a provedba projekta trajat će do 2028. godine. 

Izravni partner Hrvatske na projektu je tvrtka Rimac Automobili, priopćilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije


Strateška grana 

"Električni automobili i baterijski sustavi su definitivno industrija budućnosti koja već danas ima veliki značaj i učinak na gospodarstva zemalja koje prednjače u industriji. U konzorciju se nalaze tvrtke poput BMW-a, Tesla Motorsa i FCA-a te se uglavnom radi o investicijama u zapadnoj Europi i 'starim' članicama. Mi smo ponosni što sudjelujemo u ovako važnom i opsežnom projektu uz velika imenima industrije te što Hrvatsku stavljamo na kartu automobilske i baterijske industrije. U samo 10 godina stvorili smo gotovo tisuću radnih mjesta u Hrvatskoj – za razvoj i proizvodnju električnih automobila i baterijskih sustava. Dakle, upravo ono što Europska komisija danas prepoznaje kao stratešku granu. Još je dug put pred nama i nadamo se da će se ovakav rast nastaviti, a ovaj projekt će zasigurno biti snažna podrška daljnjem rastu i ostvarivanju planova. Osim samog osnaženja, daljnjeg rasta i zapošljavanja u sklopu Rimac Automobila želja nam je u projekt uključiti i hrvatske obrazovne institucije te druge dionike poput mreže domaćih dobavljača. Nadamo se da će to, uz našu izravnu suradnju s kupcima i investitorima kao što su Porsche i Hyundai, uspjeti privući dodatne investicije u ovom sektoru u Hrvatsku", rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je tvrtki Rimac na još jednom velikom postignuću, istaknuvši kako su nastavak ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije prioriteti i Nacionalne razvojne strategije Hrvatske. 

"Čestitam tvrtki Rimac na ovom sjajnom postignuću. Vlada je prepoznala važnost ovog projekta i njemu, ali i svim drugim razvojnim projektima i investicijama tvrtke Rimac pružila podršku. I dalje ćemo čvrsto stajati iza svih poduzetnika i investitora koji razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije i Hrvatsku stavljaju na kartu zemalja koje su predvodnice u tome. Realizacijom ovog projekta, Hrvatska će postati puno privlačnija ulagačima u automobilsku industriju što će pridonijeti izgradnji novog snažnog industrijskog sektora, otpornog na krize", izjavio je.  


Velika priča 

Državama koje sudjeluju u projektu odobrena je dodjela 2,9 milijardi eura državnih potpora što će potaknuti dodatnih devet milijardi eura privatnih ulaganja, više nego trostruki iznos u odnosu na državne potpore. 

"Europska unija je industriju električnih automobila, a posebice baterijskih sustava, prepoznala kao jednu od ključnih i strateških grana za budući gospodarski razvoj i stvaranje radnih mjesta visoke dodane vrijednosti, stoga smo ponosni što smo dio ove velike priče koju je odobrila Europska komisija, a naravno da takvu ulogu ne bismo imali bez tvrtke Rimac Automobili", rekla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak

"Ovakav projekt ima punu potporu Vlade. Njegova realizacija omogućit će tvrtki da iz Hrvatske nastavi svoj daljnji razvoj te se dugoročno pozicionira kao jedan od ključnih industrijskih aktera u segmentu električnih automobila na temelju svojih visoko inovativnih i tehnološki naprednih proizvoda", napomenula je. 

Koristi od ovog projekta prelit će se na čitavo hrvatsko gospodarstvo. "Sufinanciranje ovog projekta bit će osigurano iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, no još je puno posla pred svima nama kako bismo ostvarili maksimalnu korist. Osim izravnog utjecaja na automobilsku industriju i mobilnost, procjenjuje se do 1400 novozaposlenih do 2029. godine, povećanje baze znanja putem suradnje s fakultetima, uključujući financiranje doktorskih studenata i izradu novih obrazovnih programa, kao i lakši pristup mladim tehnološkim tvrtkama ekosustavu baterija putem osnivanja inkubatora za startup-ove", zaključila je Tramišak.