Forsee Power, tvrtka koja razvija pametne baterijske sustave za električna vozila, autobuse i, među ostalim, hibridne vlakove, najavila je kako je zaključila financiranje od 105 milijuna eura kao potporu za širenje na nova tržišta. To uključuje zajam od 50 milijuna eura Europske investicijske banke (EIB). 

Zahvaljujući spomenutim sredstvima, već je omogućen razvoj novih ultra tankih baterija i povećanje industrijskih svojstava tvornice ove tvrtke u blizini Poitiersa u Francuskoj. 

"Zaključeno financiranje je izvrsna prilika da Grupa konsolidira svoju stručnost i proširi raspon pametnih i održivih baterija. Električni prijevoz ne bi trebao biti isključivo stvar budućnosti kada već može postati stvarnost. A to je jedini način za postizanje ciljeva Pariškog klimatskog sporazuma", izjavio je izvršni direktor Forsee Powera Christophe Gurtner, javlja EIB

Uvjereni smo da elektromobilnost može postati još učinkovitija i želimo podržati ovo izuzetno poletno europsko tržište, istaknuo je potpredsjednik EIB-a Ambroise Fayolle.