Na sedam lokacija u Dubrovniku uskoro će biti raspoređeno prvih 30 vozila sustava Avant2Go. Sustav je inovativan, ali jednostavan za korištenje. Vozila se rezerviraju, otključavaju i plaćaju aplikacijom s pametnog telefona. 

Car sharing, koji je predstavljen u Lazaretima, na ekološki će način pridonijeti rasterećenju gradske prometne infrastrukture, a građanima omogućiti korištenje vozila bez brige kakvu nosi vlasništvo. 

Car sharing je diljem svijeta prepoznat kao sustav korištenja osobnih vozila koje je kvalitetna alternativa vlasništvu, a izvrsna nadogradnja mreže javnog prijevoza, javlja Grad Dubrovnik.


Rasterećenje prometne infrastrukture 

"Projekt car sharinga potpuno se uklopio u našu viziju razvoja grada, stoga smo i podržali njegovu implementaciju u Dubrovniku, koji ovime postaje pilot projekt i ponovno prednjači u uvođenju novih tehnologija i smart rješenja za podizanje razine standarda života svojih građana. Smatramo kako će ova usluga pomoći rasterećenju prometne infrastrukture i parkirališta, što nam je trenutačno jedan od osnovnih fokusa, a podrazumijeva i sve ostale pozitivne aspekte kojima grad teži poput održivosti, energetske učinkovitosti i očuvanja okoliša", poručio je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika. 


Električna mobilnost 

Usluga sukorištenja vozila u Dubrovniku nosi naziv Avant2Go, a uvodi je tvrtka Avant car. "Električna mobilnost i sukorištenje vozila trenutačno su najveći globalni trendovi u autoindustriji. Vjerujemo kako će 100 % električni car sharing Avant2Go odgovoriti na potrebe Dubrovčana i njihova grada. Među glavnim su prednostima sustava: vožnja bez buke i emisije štetnih plinova, dostupnost usluge širokom krugu ljudi, jednostavno korištenje usluge 24/7 putem pametnog telefona te osigurana parkirališna mjesta", kazao je Matej Čer, osnivač tvrtke Avant car.