"Kao institucija koja je u čistiji promet u proteklim godinama uložila više od 300 milijuna kuna, želim vam zahvaliti na dosadašnjoj odličnoj suradnji. Jedino suradnjom javnog i privatnog sektora moguće je postići najbolje rezultate. Tome zorno svjedoči naš prošlogodišnji poziv, u kojem su distributeri vozila bili ključna karika. Više od 260 prodajnih mjesta odlično se snašlo u provedbi novog modela financiranja, koji je rezultirao financiranjem više od 1.800 energetski učinkovitijih vozila", istaknula je Alenka Košiša Čičin-Šain, v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na sjednici Udruženja trgovine motornim vozilima Hrvatske gospodarske komore koja je održana jučer u Zagrebu. 

Josip Zaher, savjetnik predsjednika HGK za sektor trgovine, zahvalio je Fondu što je prihvatio određene preporuke s njihove strane u cilju osmišljavanja novog modela prijave na javni poziv

Načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Maja Rajčić je u svojoj prezentaciji dala okvirni plan objave javnog poziva za distributere vozila te istaknula kako FZOEU planira sa zaprimanjem prijava građana i tvrtki započeti krajem lipnja. Dodala je kako je ove godine na raspolaganju još više sredstava nego lani, čak 108,3 milijuna kuna te da se iznosi poticaja za pojedine kategorije vozila neće mijenjati, izvijestio je FZOEU.