Poznati njemački proizvođač vozila Audi će do kraja ove godine izgraditi još tri brze punionice električnih vozila. Jedna od njih bit će u bankarskoj četvrti u Zürichu, druga u Salzburgu, a treća u Berlinu. Riječ je o nastavku projekta koji je započeo u Nürnbergu, gdje je izgrađena prva takva, pilot-punionica koja korisnicima pruža 'lounge', a Audijevim vozačima i mogućnost rezervacije. Kada spomenute tri punionice budu dovršene, projekt će se nastaviti s gradnjom još 11 punionica u većim njemačkim gradovima, što bi trebalo biti dovršeno do sredine 2024. godine. 

Istodobno, proizvođač iz Ingolstadta najavio je kako nakon 2033. godine više neće proizvoditi automobile na benzin i dizel. No, već sada postaje očito kako mnogi stanovnici gradova, koji žive u stambenim zgradama, neće biti u mogućnosti imati svoj 'privatni' priključak za punjenje niti će svoja vozila moći puniti na radnom mjestu. Zato će svi oni morati koristiti javne punionice, koje će pak morati omogućiti brzo punjenje. Stoga se Audi okreće pružanju usluge brzog punjenja vozila za sve koji voze njegove aute.

Na primjeru punionice u Nürnbergu se pokazalo kako 60% korisnika čine oni koji su je već barem jednom koristili. To ujedno pokazuje kako je gradnja brzih punionica u središtima gradova može biti dobro rješenje za one koji nemaju mogućnost puniti svoje električno vozilo tijekom noći kod kuće (tj. na vlastitom priključku). Punionica u Nürnbergu ima šest mjesta za brzo punjenje, koja se mogu rezervirati unaprijed i na kojima se može napuniti i do 80 vozila dnevno, objavila je njemačka novinska agencija DPA.