Da Hrvatska ima sve resurse za razvoj velikih hi-tech inovacija, potvrđeno je jučer u Laubi u Zagrebu gdje je predstavljena prva hrvatska kompaktna čistilica na električni pogon, Lynx Charge. 

Ovo samohodno vozilo, namijenjeno održavanju javnih površina, razvio je jedan od najvećih europskih proizvođača komunalne opreme, tvrtka RASCO iz Kalinovca, u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER). Inovacija je sufinancirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, priopćeno je iz Komunikacijskog laboratorija. 

Lynx je u potpunosti hrvatski proizvod namijenjen svjetskom tržištu. Tvrtka je prije dvije godine predstavila ovo vozilo u dizelskoj varijanti i ostvarila s njime zapažen rezultat zahvaljujući Lynx-ovim kompaktnim dimenzijama i jedinstvenim tehničkim rješenjima. 

Od električne verzije očekuju još više budući da tržište ekoloških vozila raste brže od onih koje pokreću fosilna goriva.

 

Čišćenje urbanih sredina

"Lynx Charge ima gotovo sve sustave koje ima i električni automobil, što ga čini izrazito složenim proizvodom. Na njegovom smo razvoju radili tri godine i on je s dizelskom inačicom, kruna 30-godišnjeg rada kompanije. Ova hrvatska inovacija namijenjena je čišćenju urbanih sredina pa vjerujemo da će interes za njega pokazati i naši gradovi i općine. Mi ćemo ga kroz našu distribucijsku mrežu ponuditi na više od 40 tržišta svijeta, no bilo bi nam drago da prednosti ovakvog ekološkog vozila prepoznaju i hrvatske komunalne službe", naveo je na predstavljanju predsjednik Uprave Ivan Franičević, istaknuvši kako je RASCO jedna od najbrže rastućih kompanija u industriji komunalnih vozila i jedini značajan igrač koji se probio iz lokalnih okvira na globalno tržište s ovim tipom opreme u zadnjih 30 godina. 

Baterija električnog Lynxa kapaciteta 72,5 kW h omogućava rad kroz cijelu radnu smjenu bez potrebe za punjenjem. Autonomiji vozila pridonose spremnik za otpad od dva prostorna metra i 400 litara vode pohranjene u dvostrukim spremnicima. 

Čistilica se kreće pomoću elektromotora maksimalne snage 55 kW, a još dva elektromotora snage 18,5 i 11,5 kW služe za pogon usisnog sustava i ostalih funkcija vozila. Sve je to integrirano u kompaktno vozilo dužine 4,5 i širine samo 1,3 metara.