Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) je objavio Poziv za iskaz interesa proizvođača, predstavničkih ureda, generalnih zastupnika ili uvoznika motornih vozila na području Republike Hrvatske koji su zainteresirani da energetski učinkovita vozila koja proizvode odnosno vozila proizvođača koja zastupaju budu uključena u provedbu mjere poticanja kupnje energetski učinkovitih vozila i koji će biti aktivno uvršteni u provedbu ovog programa. 

Rok za prijavu na ovaj poziv, čiji je cilj prikupiti bazu podataka o energetski učinkovitim vozilima za koja je moguće ostvariti sufinanciranje te popis prodajnih mjesta na kojima su raspoloživa, traje od danas do 20. svibnja. 

Podsjećamo, FZOEU je u 2021. osigurao 105 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila - 90 milijuna za fizičke i pravne osobe te 15 milijuna za javni sektor. Za građane i tvrtke, javlja FZOEU, prijavu će podnositi prodavatelji vozila putem prijavne aplikacije dok će se javni sektor, kao obveznik Zakona o javnoj nabavi, i dalje prijavljivati izravno Fondu. 

Inače, objava javnog poziva za fizičke i pravne osobe očekuje se početkom lipnja.