Prodaja novih automobila nastavila je padati u Europskoj uniji u prošloj godini zbog nedostatka mikročipova. 

S obzirom na to da će se, prema očekivanjima, stabilizirati zalihe čipova u ovoj godini, Europska udruga proizvođača automobila (ACEA) predviđa kako će registracije osobnih automobila u EU-u u ovoj godini rasti za 7,9 posto te da će biti novoregistrirano 10,5 milijuna vozila. Međutim, to je i dalje za 20 posto manje u odnosu na prodaju u 2019. godini, tj. prije koronakrize. 

U svijetlu novog dokumenta – Europskog zakona o čipovima, ACEA poziva EU da smanji svoje oslanjanje na inozemne dobavljače kako bi izbjegla moguću štetu u toj strateškoj europskoj industriji u budućnosti.

 

Krhko tržište 

Bez obzira na pad tržišta koji su otežavali problemi u lancima opskrbe, automobili s mogućnošću punjenja električnom energijom nastavili su povećavati tržišne udjele, čineći gotovo jedno od pet novih vozila koja su bila prodana diljem Europske unije. 

To je vrlo dobrodošla vijest, izjavio je predsjednik ACEA-e i izvršni direktor BMW Grupe Oliver Zipse. "Međutim, ne možemo zaboraviti da je to još uvijek prilično krhko tržište, koje se uvelike oslanja na mjere podrške kao što su poticaji za kupnju i, ponajprije, široku dostupnost infrastrukture za punjenje", rekao je Zipse. 

Trenutačno, ritam otvaranja punionica električnih vozila znatno zaostaje za potražnjom za električnim automobilima. Zapravo, tijekom posljednjih pet godina prodaja električnih vozila rasla je četiri puta brže od otvaranja punionica. 

"Prodaja električnih automobila uvećana je više od 10 puta između 2017. i 2021., dok je broj javnih punionica u EU-u porastao za manje od 2,5 puta u istom razdoblju", rekao je Zipse, izvijestila je, među ostalim, ACEA.