Njemačka tvrtka za iznajmljivanje automobila Sixt obećala je u utorak da će najmanje 70 posto njezine flote činiti hibridni ili električni automobili do 2030. godine. 

Udio hibridnih i električnih vozila u Sixtovoj globalnoj floti iznosio je samo 10 posto sredinom godine, čineći cilj ambicioznim, iako je tvrtka rekla da očekuje kako će taj udio rasti na između 12 posto i 15 posto do kraja 2023., javlja njemačka novinska agencija dpa. 

Osim toga, Sixt planira tijekom sljedeće godine omogućiti kupcima punjenje iznajmljenih automobila korištenjem njemačkih javnih punionica električnih vozila.

 

Fosilna goriva 

Osnivač Alexander Sixt, koji vodi tvrtku sa svojim bratom Konstantinom, rekao je da će ovim potezom korisnici Sixta postati ubrzivači elektromobilnosti, a svako putovanje iznajmljenim električnim vozilom nazvao je "plaćenom probnom vožnjom". 

Sixt je za njemačke poslovne novine Handelsblatt rekao kako vjeruje da će prelazak njihove flote na vozila koja uglavnom ne koriste fosilna goriva također koristiti njenim kupcima, uglavnom zbog uključenih troškova energije. 

"Na temelju trenutnih cijena energije, vožnja stoji znatno manje nego s usporedivim automobilima s motorima s unutarnjim izgaranjem", izjavio je Sixt.