U Puli je danas održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena nova Odluka o prometu i opskrbi u pješačkim zonama te zaustavljanju i parkiranju vozila radi opskrbe

Kako je pojasnio pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pule Robert Stemberger, planira se uspostava kontroliranog sustava ulaza vozila u pješačku zonu, odnosno propisuju ograničenja i zabrane prometa motornih vozila u pješačkim zonama, odnosno ulicama i trgovima u kojima postoji stalna zabrana ili ograničenje prometa vozila, regulira način opskrbe u pješačkim zonama, utvrđuju opskrbni punktovi, parkirališna mjesta za opskrbu, vrijeme, način i uvjeti za zaustavljanje i parkiranje vozila radi opskrbe na za to definiranim lokacijama, kao i uvjeti za ishođenje odobrenja za ulazak u pješačku zonu i zonu ograničenog prometa te naknade za ulazak. 

Naime, javlja Grad Pula, predviđen je jedan opskrbni punkt na parkiralištu Marsovo polje 2 te dodatna opskrbna mjesta na 12 različitih lokacija. Ukupno je planirano osposobiti 38 opskrbnih mjesta. Dostava s opskrbnog punkta bit će omogućena električnim vozilom Pula parkinga, kojemu će biti povjereno obavljanje ove djelatnosti. Dostava s opskrbnih mjesta bit će moguća i vlastitim kolicima ili onima društva s opskrbnih mjesta na parkiralištu Stara tržnica. 

"Za Nacrt prijedloga Odluke o reguliranju prometa i opskrbe u pješačkim zonama te zaustavljanju i parkiranju vozila radi opskrbe na području Grada Pule-Pola provedeno je e-savjetovanje od 24. ožujka do 23. travnja. Po okončanju navedenog postupka, sačinjeno je i objavljeno Izvješće o zaprimljenim primjedbama/prijedlozima sudionika, a prijedlog Odluke bit će upućen Gradskome vijeću na usvajanje na sljedećoj sjednici", pojasnila je pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Pule Martina Šajina Mihovilović.

nova era prometa