Fužine su odnedavno bogatije za punionicu električnih vozila. Punionicu vrijednu 150 tisuća kuna je izgradila Primorsko-goranska županija (PGŽ) u sklopu projekta Europske unije EnerMOB. 

"U zelenom srcu Hrvatske razvijamo zelene projekte kao što su ovakve punionice za električna vozila i brod na električni pogon. To je naš doprinos turističkoj promidžbi goranskog kraja i samih Fužina. Slični projekti pripremaju se i na Lokvarskom jezeru jer Gorski kotar je destinacija zdravlja i tako treba i ostati", rekao je župan Zlatko Komadina prilikom nedavne posjete općini Fužine, objavljeno je na stranicama PGŽ-a


Zračna luka i Rab 

Ova županija je, naime prepoznala važnost ulaganja u infrastrukturu za elektromobilnost zato se uključila u projekt EnerMOB, u kojem je jedan od partnera. 

U okviru projekta izgrađene su tri punionice (2×22 kW AC) za električna vozila. Osim u Fužinama, za osiguranje lokacija na kojima su postavljene punionice sklopljeni su sporazumi i sa Županijskom lučkom upravom Rab za lokaciju u luci Melak te Zračnom lukom Rijeka. 

Gradnjom punionica stvaraju se uvjeti za veće korištenje električnih vozila u županiji, što dovodi do smanjenja emisija ugljičnog dioksida nastalog u cestovnom prometu, povećanje energetske učinkovitosti te smanjenje ovisnosti o drugim energentima. 


Električni brod 

PGŽ je s 200 tisuća kuna putem Programa ravnomjernog razvitka sufinancirala obnovu i stavljanje u funkciju turističkog broda na električni pogon Sv. Anton, jedinstvenog u Gorskom kotaru i koji predstavlja važan dio turističke ponude općine Fužine. 

Taj je brod uslijed velike količine snijega u ožujku 2018. godine potonuo i pretrpio značajna oštećenja pogonskog dijela.