Općini Jelenje iz fondova Europske unije odobreno je sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga u iznosu od 60 posto. Tako u tu općinu stiže još jedan projekt financiran sredstvima Europske unije, odnosno vanjskih izvora. 

Naime, u centru Dražica bit će postavljene dvije nove autobusne stanice s fotonaponskim modulima, kao i punionica električnih vozila. Vrijednost projekta je 121 tisuću kuna. Od toga, sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) iznosi gotovo 73 tisuće kuna.

Autobusna stanica imat će LED rasvjetu i također LED zaslon za prikaz voznog reda, raznih događanja i informacija. K tomu, imat će WiFi mobilnu pristupnu točku (hotspot), kao i četiri USB punjača za mobitele i tablete te bežični punjač. 

Snaga punionice električnih vozila pak kretat će se od 3,7 kW do 22 kW. 

"Nova komunalna infrastruktura i napredna tehnologija krasit će tako naše Jelenje i biti na usluzi mještanima, ali i gostima koji posjete naš zavičaj. Također, poboljšat će se vizura središta lokalne samouprave", izvijestila je Općina Jelenje

Među raznim projektima koji su prijavljeni za sufinanciranje, u toj općini, među ostalim, ističu postavljanje LED rasvjete na nogometnom stadionu u Dražicama zahvaljujući natječaju Ministarstva turizma i sporta.

nova era prometa