U Buzinu je jučer postavljen prvi punjač za električna vozila u stupu javne rasvjete. Radi se o testnom punjaču koji će, u sklopu najavljenog pilot-projekta koji bi se trebao provesti sljedeće godine u tri do pet gradova, biti ugrađen u 200-tinjak stupova u jednom od planiranih gradova. 

Riječ je o projektu širenja infrastrukture za električna vozila koji je pokrenula udruga za elektromobilnost Strujni krug, a kojim bi se u narednih desetak godina trebalo postaviti više od 100 tisuća punjača diljem hrvatskih gradova. 

Tvrtka Smart Energy, koja je dio M SAN grupe, napravila je prvu punionicu s dostupnom snagom od 3,5 kW, a budući da je još uvijek u testnoj fazi, njezino je korištenje zasad dostupno bez plaćanja korištenjem aplikacije PlugSurfing. 

Iako je ovo prvi prototip koji se može tako koristiti, u narednim tjednima očekuje se da svoje testne punjače u stupovima javne rasvjete postavi još tri do četiri operatora koji su trenutačno u završnim fazama izrade.

 

Garaže i dvorišta 

"Ugradnja punjača u rasvjetne stupove izuzetno je jeftino i jednostavno rješenje problema za građane koji svoja vozila parkiraju na javnim parkiralištima. Ti punjači su 15 do 100 puta jeftiniji od dosadašnjih rješenja i ne zahtijevaju dedicirane parkinge za električna vozila. Vozila se na njima pune tijekom cijele noći ili tijekom radnog vremena te se u tom razdoblju baterija nadopunjuje za 200 do 300 km, što je dovoljno za 99 posto njihovih potreba", rekao je Hrvoje Prpić, predsjednik udruge Strujni krug. 

U pilot-projekt su se zasad uključili Zagreb, Velika Gorica i Osijek, potencijalni je partner i Split, a osim njih, punjače u stupovima javne rasvjete dobit će i Rijeka. Probno razdoblje za punjače, odnosno pilot-projekt predviđen je tijekom 2023., a nakon toga cilj je infrastrukturu takvih punionica proširiti i na ostale hrvatske gradove u narednim godinama, priopćeno je iz agencije 404. 

Iako diljem Hrvatske postoji značajan broj punionica, količina električnih vozila svakodnevno raste pa je povećanje broja punjača nužno radi lakšeg svakodnevnog korištenja vozila u budućnosti. 

Prema istraživanju udruge Strujni krug, čak 60 posto vlasnika električnih vozila puni ih u privatnim garažama i dvorištima, ali jedna od otežavajućih okolnosti je nemogućnost punjenja električnih vozila "kod kuće" ako vlasnici žive u stanovima, osobito u gradskim središtima, bez parkirališnih ili garažnih mjesta.

 

Naplata korištenja

Upravo zato bi plan povećanja broja punionica električnih vozila, koji uključuje postavljanje 100 tisuća punjača u rasvjetne stupove pored velikih javnih parkirališta, uz kućne punjače zadovoljio više od 95 posto potreba hrvatskih vozača električnih vozila. Ostalih pet posto su vozila koja dnevno prelaze više od 200 do 300 km i za koja su već postavljeni brzi punjači na postajama na autocesti od Zagreba do Splita. 

"Nakon testnog razdoblja, plan je njihovo korištenje naplaćivati, ali cijene punjenja ne bi bile previsoke jer je cilj da ovakvo sporije punjenje još uvijek ostane prihvatljivo za krajnje korisnike", dodaje Prpić. 

Snaga ovakvih punjača prilagođena je električnim vozilima koja bi se na predviđenim parkirališnim mjestima punila tijekom noći, osam do 10 sati te tijekom radnog vremena, čime bi se omogućilo da se baterija napuni dovoljno za potrebe sljedećeg dana. Pritom, kako je vidljivo, nije riječ o brzim punjačima, već o sporijim AC punionicama kojih bi bilo brojčano puno više.

svijetla budućnost