Hrvatski Telekom je predstavio digitalnu uslugu punjenja električnih vozila espoTs. 

Riječ je o istoimenoj aplikaciji koja je razvijena unutar Hrvatskog Telekoma i koja krajnjim korisnicima omogućava pronalazak, navigaciju i korištenje punionica električnih vozila bez pretplate i potpisivanja ugovora. 

Aplikaciju je moguće koristiti i za rezervaciju jedne od 180 punionica kojima upravlja Hrvatski Telekom u nas. Za korištenje usluge punjenja električnih vozila, pak, potrebno je registrirati se kroz aplikaciju.  


Dodatni poticaj

"Korištenje aplikacije espoTs korisnicima će dodatno olakšati postupak punjenja električnih vozila, a kontinuiranim širenjem mreže e-punionica za punjenje električnih vozila, kao ekološki najprihvatljivijeg rješenja u prometu, nastojimo pružiti dodatni poticaj stvaranju održivog i čišćeg okoliša, što je i dio misije Hrvatskog Telekoma kao društveno odgovorne kompanije i lidera u pružanju digitalne usluge punjenja u Hrvatskoj", izjavio je Jere Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika u Hrvatskom Telekomu. 

Aplikacija espoTs korisnicima nudi fotografije i točne lokacije punionica električnih vozila, informacije o cijenama punjenja, pregled troškova punjenja i mogućnost preuzimanja potvrda o kupnji na e-mail te, među ostalim, jednostavnu naplatu putem kreditnih i debitnih kartica, ili prepaid bonom, priopćeno je iz Hrvatskog Telekoma.  

Inače, razvoj aplikacije omogućen je uz podršku Connecting Europe Facility programa Europske unije, a u sklopu projekta Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi, koji Hrvatski Telekom provodi s partnerima od 2017. godine.