Hrvatska elektroprivreda (HEP) ovaj tjedan pustila je u rad prvu ELEN punionicu na području općine Pitomača. 

Punionica električnih vozila je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Općina Pitomača dala pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu. 

Na brzoj punionici u Pitomači, snage 50 kW, moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s trajanjem punjenja ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Kao i ostale HEP-ove punionice, i ova ELEN punionica podržava punjenje svih dostupnih električnih vozila na tržištu, objavljeno je na stranicama Općine Pitomača


Testiranje usluge 

Trenutačno, HEP-ova mreža punionica pokriva sve autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka te se prostire na području Zagreba i 20 županija, omogućavajući istovremeno punjenje više od 400 električnih automobila, tj. polovinu svih registriranih električnih automobila u Hrvatskoj. 

HEP trenutno provodi testiranja svih mogućnosti usluge krajnjem korisniku pa tako i samih modela naplate koji će uskoro rezultirati komercijalizacijom usluge.