"Fond snažno podržava transformaciju prometnog sustava, što dokazuju i javni pozivi ukupno vrijedni više od 210 milijuna kuna koje smo u ovoj godini, usprkos situaciji s koronavirusom, uspješno proveli", rekao je jučer direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić na sastanku s predstavnicima udruge Strujni krug

Dodao je kako je samo za poticanje električnih vozila i punionica u ovoj godini osigurano 54 milijuna kuna te da su ta sredstva zbog velikog interesa vrlo brzo iskorištena, javlja FZOEU

Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević na sastanku su predstavili djelovanje udruge Strujni krug koja okuplja oko 700 članova te se zalaže za modernizaciju prometne infrastrukture u Hrvatskoj s ciljem povećanja broja električnih vozila na našim cestama. 


Nedostatna infrastruktura 

Direktoru FZOEU-a i njegovim suradnicama predstavili su njihovu inicijativu da kroz pilot projekt koji žele pokrenuti s jedinicama lokalne samouprave i hrvatskim tvrtkama osiguraju dovoljan broj mjesta za punjenje automobila tako da se priključci za punjenje ugrade u stupove javne rasvjete.

"Još je uvijek puno prepreka koje ljude odvraćaju od korištenja električnih automobila, a jedna od njih je svakako nedostatna infrastruktura, posebice za građane koji žive u višestambenim zgradama. Provedbom ovog projekta, ta infrastruktura bi se disperzirala i učinila dostupnijom pa se automobili više ne bi trebali puniti na parkirališnim mjestima na kojima su postavljane punionice nego bi vlasnici automobila to mogli napraviti i u svojim kvartovima", pojasnio je Saša Cvetojević. 

Na sastanku se također govorilo i o načinu provođenja javnih poziva Fonda koji se tiču sufinanciranja kupnje električnih vozila. U udruzi su svjesni da su sredstva ograničena, no pozdravljaju namjeru Fonda da se ona, sukladno mogućnostima, iz godine u godinu povećavaju. 


Cjenovna konkurentnost 

Hrvoje Prpić je rekao kako se među članovima udruge raspravljalo o modalitetima poticaja za električne automobile te da će Fondu pismeno dostaviti njihove prijedloge na tu temu. 

K tomu, on je istaknuo kako je pohvalno da su poticaji u Hrvatskoj jedni od najvećih u Europi jer je to sigurno dalo zamah i utjecalo na promociju ove vrste automobila. No, svi se slažu kako u budućnosti treba razmisliti o iznosu tih poticaja jer se na tržištu iz godine u godinu pojavljuje sve veći broj različitih marki i modela vozila koji će cijenom uskoro moći konkurirati i klasičnim automobilima.