Europsko udruženje proizvođača automobila (ACEA), nakon prošlotjednog glasovanja Europskog parlamenta o ciljevima smanjenja CO2 za automobile i kombije, poziva eurozastupnike i ministre EU-a da razmotre sve neizvjesnosti s kojima se industrija suočava, dok se priprema za veliku preobrazbu. 

ACEA pozdravlja činjenicu da je Parlament ostao pri prijedlogu Europske komisije za ciljeve za 2025. i 2030., tj. da proizvođači automobila trebaju smanjiti prosječne emisije vozila koje stavljaju na tržište za 15 posto do 2025. te za 55 posto do 2030. godine. Udruga upozorava da su ovi ciljevi već iznimno izazovni i ostvarivi samo uz veliko povećanje infrastrukture za punjenje, priopćila je ACEA

Međutim, s obzirom na to da transformacija te djelatnosti ovisi o mnogim vanjskim čimbenicima koji nisu u potpunosti u njezinim rukama, ACEA je zabrinuta što su zastupnici u Europskom parlamentu izglasali postavljanje cilja da proizvođači automobila trebaju smanjiti prosječne emisije vozila koje stavljaju na tržište za 100 posto do 2035. godine.

 

Održiva mobilnost 

"Automobilska industrija u potpunosti će pridonijeti cilju ugljično neutralne Europe do 2050. godine. Naša industrija je usred velikog pritiska na električna vozila, s novim modelima koji stalno pristižu. Oni ispunjavaju zahtjeve kupaca i pokreću tranziciju prema održivoj mobilnosti", izjavio je Oliver Zipse, predsjednik ACEA-e i izvršni direktor BMW-a. 

"Ali, s obzirom na volatilnost i neizvjesnost s kojima se svakodnevno susrećemo globalno, bilo kakva dugoročna regulativa koja ide dalje od ovog desetljeća je sada preuranjena. Umjesto toga, potrebna je transparentna revizija na pola puta kako bi se utvrdili ciljevi nakon 2030. godine", kaže. 

"Takav pregled će ponajprije morati procijeniti hoće li uvođenje infrastrukture za punjenje i dostupnost sirovina za proizvodnju baterija biti u stanju uskladiti se s kontinuiranim naglim povećanjem baterijskih električnih vozila u tom trenutku", ističe.