Tvrtka Autotrolej, operator javnog prijevoza u Rijeci, predstavio je 10 novih autobusa na stlačeni prirodni plin (CNG). Riječ je o dijelu projekta nabave 32 nova vozila za Autotrolej u sklopu projekta 'Jačanje sustava javnog prijevoza' za koji su sredstva osigurana iz mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka. Radi se o vozilima Crossway Low entry proizvođača Iveco, gradsko-prigradskog tipa i kapaciteta 76 putnika, čija ukupna vrijednost iznosi 21 mil. kuna.

Osim nabave spomenutih novih vozila, projekt 'Jačanje sustava javnog prijevoza' obuhvaća i uvođenje informativnih displeja na autobusnim stajalištima, postavljanje pametnih semafora na križanjima i izradu aplikacije kojom se najavljuju dolasci vozila. Očekuje se da će se time unaprijediti kapaciteti i povećati broj putnika u javnom prijevozu, brzinu putovanja, pouzdanost i sigurnost prometa, smanjiti emisije štetnih plinova i onečišćenje zraka i sniziti pogonske troškove. Ukupna vrijednost projekta je 81 mil. kuna, od čega odobrena europska bespovratna sredstva iznose 54,5 mil. kuna.

Do sada je po riječkim ulicama već vozilo 40 autobusa na CNG, od čega 20 u solo-izvedbi, 10 minibusa, osam zglobnih i dva u midi-izvedbi. S predstavljanjem 10 novih, Autotrolej ima ukupno 50 vozila koji kao pogonsko gorivo koriste CNG. Tvrtka obavlja prijevoz putnika na 17 gradskih i na 33 prigradske linije, a autobusi dnevno obave 1183 na gradskim i 855 na prigradskim linijama, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Rijeke.