Rimac je prikupio 500 milijuna eura u novom krugu financiranja, rečeno je u srijedu, ali je izvršni direktor hrvatskog proizvođača automobila upozorio da će prodaja morati biti dvostruko veća prije nego što razmotri uvrštenje na burzu. Novo financiranje, koje predvode Softbank i Goldman Sachs, kao i postojeći dioničari, uključujući Volkswagenovu Porsche jedinicu, postavlja ukupnu vrijednost Rimac Automobila na preko 2 milijarde eura, rekao je Rimac. 

Poduzimanje koraka inicijalne javne ponude ovisilo bi o prihodima od preko milijardu kuna, rekao je predsjednik Uprave Rimca Mate Rimac na okruglom stolu za medije, dodajući da je tvrtka na pola puta. Većina novih sredstava bit će uložena u proširenje proizvodnih pogona i povećanje obujma u tehnološkom poslovanju, rekao je Rimac, s ciljem dostizanja 100.000 baterija godišnje između 2024. i 2026. godine. 

Proizvođač automobila, koji trenutno ima više od 1500 zaposlenih, želi zaposliti još 700 ljudi 2022. godine i istražuje nova mjesta za tvornice, rekao je, a Italija je moguća opcija zbog visoke dostupnosti kvalificiranih radnika, piše Reuters.

Za Financial Times Rimac je komentirao i projekt robo-taksija u Zagrebu, koji se "u tajnosti razvija posljednje tri godine" u posebnoj tvrtci Project 3 Mobility. "Projekt možda neće biti spreman još sljedećih pet godina, ali će na kraju postati veći od svega što smo ikad radili", kazao je Rimac i dodao da tvrtka radi na prototipovima posljednje dvije godine, ali će javnosti sve otkriti kad cjelokupna tehnologija bude spremna. Rimac je lani izjavio da će robotizirani samovozeći taksiji voziti Zagrebom 2024.