Mate Rimac u razgovoru za Bloomberg izjavio je da će njegov fokus u segmentu izrade automobila ostati na malim serijama, manje od 100 jedinica godišnje, kako bi se izbjeglo nadmetanje s drugim proizvodima njegove tvrtke. Temeljno poslovanje tvrtke je proizvodnja komponenti za električna vozila pa se njegovi proizvodi ugrađuje u modele Aston Martin Valkyriu i Koenigsegg Regeru. 

Za Bloomberg ističe da se niti jedna druga tvrtka u području elektromobilnosti ne može pohvaliti da već pet godina stvara profit. Rimac Automobili 2019. imao je prihod od 23 milijuna eura i dobit od 1,4 milijuna eura, dok za 2020. ističu da su ostvarili snažan rast i da očekuju još jače širenje u ovoj godini. No, rezultat za 2020. još nisu revidirani pa nisu ni javni. 

Kad je riječ o prikupljanju kapitala za razvoj, Rimac tu ima puno iskustva u prodaji udjela i partnerstvima i tsl, no Bloomberg piše da je Rimac Automobili u nezahvalnoj poziciji jer je Porsche nakon Rimca danas najveći pojedinačni suvlasnik tvrtke. Rimac je prije dva dana za Bloomberg rekao da je "djevojka za ženidbu", kad je riječ o SPAC-u (poseban način izlaska na burzu za startupe, način na koji Rimčeva konkurencija financira razvoj), koji po njemu nije primjeren za elektromobilnost, no danas ostavlja otvorenu mogućnost i za to.