Tvrtka Rimac Automobili koja proizvodi električne hiperautomobile i pogonske sustave za električna vozila ovaj tjedan je predstavila projekt novog sjedišta za istraživanje, razvoj i proizvodnju koje će se prostirati na 200 tisuća četvornih metara u Kerestincu, jednom od naselja grada Svete Nedelje. 

Vrijednost tog kompleksa koji bi trebao biti završen do 2023. godine je više od 200 milijuna eura, priopćeno je iz Rimac Automobila.

 

Urbana močvara 

Izvršni direktor i osnivač Rimac Automobila Mate Rimac je izjavio kako je ta tvrtka prije samo 10 godina zapravo bio samo on u garaži. 

"Od tada smo narasli na približno tisuću zaposlenika sklopivši strateška partnerstva s Porscheom, Hyundai Motor Groupom i drugima te poslujemo s najvećim imenima automobilske industrije. Ali, ono čemu smo ostali posvećeni je razvoj našeg poslovanja u Hrvatskoj; ponosni smo što smo ostali ovdje i što će nova lokacija postati naš dugoročni dom", rekao je, među ostalim, Rimac. 

Posebice je zanimljivo istaknuti kako će Rimac Kampus, koji je dizajnirao arhitektonski ured 3LHD, biti otvoren za javnost te će, prema najavama, imati sklonište za životinje, veterinarsku ambulantu, frizera, sportski centar, vrtić, 'urbanu močvaru', muzej, livade i, primjerice, vrt na krovu restorana. 

Početak gradnje tog kampusa očekuje se koncem godine.