Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili, na ovotjednom susretu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem predstavio je planiranu gradnju Kampusa koji će sadržavati sjedište tvrtke, moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametnu tvornicu visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatnih sadržaja. 

Ulaganje u Kampus omogućit će realizaciju sve većeg broja projekata kojima se tvrtka bavi te serijsku proizvodnju, a planira se otvaranje ukupno 2.300 radnih mjesta za visokoobrazovane stručnjake, objavila je Vlada

Nadalje, tvrtka planira gradnju Centra za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila koji je nužan za zadovoljavanje sve veće potražnje za uslugama tvrtke te proširenje usluga na ispitivanje baterijskih i pogonskog sustava te njihove ekološke prihvatljivosti. 


Industrijski potencijal

Premijer Plenković izrazio je podršku razvojnim inicijativama i investicijama tvrtke Rimac Automobili te najavio institucionalnu podršku svim ulagačima koji u Hrvatskoj razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije. 

Sastanku o potencijalima industrije električnih automobila u nas prisustvovali su i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. 

Na koncu, u Vladi ističu kako investicije koje tvrtka Rimac Automobili planira imaju širi kontekst razvoja lokalne i nacionalne prometne, ali i obrazovne te razvojno-istraživačke infrastrukture.