Zanimljivo je da je Slovenija lani s ponešto većim poticajima možda imala bolji efekt na poticanje čistijeg transporta nego Hrvatska. Bitna je razlika da je Hrvatska lani poticala samo električna vozila i priključne hibride, dok je Slovenija financirala i druge pogone, kao što je UNP i CNG, te je poticala korisnike sufinanciranjem kredita, što u Hrvatskoj nije omogućeno. 

Lani je u Sloveniji ukupno isplaćeno više od 19 milijuna eura za mjere promicanja alternativnih goriva u prometu u sklopu provedbe Akcijskog programa za alternativna goriva u prometu. Sredstva se odnose na mjere za promicanje e-mobilnosti i plina, a prošle godine nisu isplaćena sredstva za promicanje korištenja tehnologija gorivnih ćelija i vodika. U Hrvatskoj je, primjerice, samo u poticanje nabave električnih i hibridnih vozila građanima bilo podijeljeno 14 mil. eura poticaja. 

U sklopu javnih poziva slovenskog Eko fonda sufinancirano je ukupno 1409 električnih vozila u iznosu od 7,5 milijuna eura, a 433 električna vozila dobila su kredite u iznosu od 9,1 milijun eura. U sklopu vladine zajedničke javne nabave naručeno je 38 električnih vozila i potrošeno milijun eura. Sufinancirano je i 14 punionica u iznosu od nešto više od 28.500 eura. 26.840 potrošeno je na financiranje izrade smjernica za zelenu urbanu logistiku ograničavanjem isporuke vozilima na fosilna goriva. Za usporedbu, hrvatski Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 14 mil. eura sufinancirao je nabavu oko 2.000 vozila, a poticaji su bili mogući do 40% vrijednosti vozila. Ukupno, u osam godina poticanja u Hrvatskoj sufinancirano je 6.500 energetski učinkovitih vozila. 

Slovenija potiče i plin

Slovenski Fond za klimatske promjene sufinancirao je lani nabavu četiri vozila na komprimirani plin (CNG) u iznosu većem od 401.700 eura. Eko fond je u sklopu kreditiranja ekoloških ulaganja odobrio kredite za 95 vozila na ukapljeni naftni plin (UNP) u ukupnom iznosu od nešto više od 912 tisuća eura. 

Stanje u području vozila iz registra vozila pokazalo je da je 31. prosinca prošle godine u Sloveniji registrirano ukupno 7.536 putničkih električnih vozila M1. Od toga 5.363 baterijska električna vozila, 1.898 plug-in hibrida, 269 električnih lakih gospodarskih vozila kategorije N1 te šest autobusa kategorije M2 i M3. Registrirana su ukupno 432 vozila na CNG, 36 vozila na ukapljeni prirodni plin, jedno vozilo na vodik i 10.119 vozila na ukapljeni naftni plin. Istodobno, prema podacima Centra za vozila Hrvatske u Hrvatskoj za 2021. je registrirano 3.054 električnih automobila i 15.918 hibridnih vozila te 1.181 priključni hibrid. 

Pregledom stanja infrastrukture za punjenje i opskrbu vidljivo je da je krajem godine u Sloveniji bilo ukupno 545 javno dostupnih e-punionica, od čega 474 lokacija s punionicama kapaciteta do uključivo 22 kW, 71 lokacija s punionicama snage veće od 22 kW, pet punionica za CNG i dvije punionice za ukapljeni prirodni plin (LNG). Hrvatska ima 556 punionica s oko 1.233 priključaka za električna vozila. Od tog broja 1.233 je brzih punjača s istosmjernom strujom (DC), kakav koristi većina novih leketričnih auta, a 77 je za Teslu. U radu su dvije punionice na CNG/LNG. 
nova era prometa