Tvrtka Bentley Motors iz Ujedinjene Kraljevine, koja proizvodi luksuzne automobile, najavljuje kako bi njihovo prvo baterijsko električno vozilo (BEV) trebalo sići s proizvodnih traka 2025. godine. 

Naime, ta tvrtka duge i slavne automobilske povijesti sa sjedištem u gradu Creweu, otkriva kako će uložiti 2,5 milijardi funti u održivost tijekom sljedećih 10 godina te da će prvi električni automobil razvijati i izgraditi upravo u Ujedinjenoj Kraljevini

To je ključan korak strategije Beyond100, kojom Bentley želi biti proizvođač električnih automobila te dosegnuti ugljičnu neutralnost do 2030. godine. 

"Beyond100 je najhrabriji plan u slavnoj Bentleyevoj povijesti te u luksuznom dijelu. To je ambiciozan i vjerodostojan putokaz za ugljičnu neutralnost našeg ukupnog poslovnog sustava, uključujući prelazak na potpuno baterijska električna vozila u samo osam godina", rekao je Adrian Hallmark, predsjednik i izvršni direktor Bentley Motorsa. 

"Osiguravanje proizvodnje našeg prvog BEV-a u Creweu je prekretnica za Bentley i Ujedinjenu Kraljevinu jer planiramo dugoročnu održivu budućnost u tom gradu", dodao je, javlja Bentley Motors.