Upravo održan 3DEXEPERIENCE Forum kao glavnu je temu imao četvrtu industrijsku revoluciju, odnosno novosti i tehnologije koje ona unosi u proces stvaranja digitalnog blizanca proizvoda i proizvodnih pogona. Skup je održan 11. listopada u prostorima Kraš Auditoriuma, a zajednički su ga organizirale tvrtke CADCAM Grupa i Dassault Systemes. Pri tome su tematski organizirana predavanja i demonstracije uživo o trodimenzionalnom konstruiranju, modeliranju, robotici, 3D printanju, simulaciji i optimiranju proizvoda održali domaći i strani stručnjaci i ujedno predstavili put do digitalne tvrtke. Isto tako, predstavljeni su novi standardi u razvoju i simuliranju virtualnih prototipova jer digitalna tvrtka treba učinkovitu infrastrukturu koja povezuje ljude i strojeve te omogućuje umreženu razmjenu podataka. Pri tome su okupljeni na primjeru humanoidnog robota Poppy mogli vidjeti kako učinkovita komunikacijska infrastruktura povezuje ljude i strojeve i omogućuje umreženu razmjenu podataka. 
Svoje iskustvo u korištenju platforme 3DEXPERIENCE predstavio je i poznati domaći proizvođač električnih vozila, tvrtka Rimac Automobili koja na njoj upravo razvija najnoviji model superautomobila.Ta platforma omogućava rad u jedinstvenoj centraliziranoj bazi podataka, brže konstruiranje, virtualne simulacije, predviđanje pogrešaka te olakšava organizaciju i pripremu proizvodnje, a povezivanjem članova projektnog tima u tvrtki i izvan nje omogućen je pristup informacijama o projektu i/ili proizvodu koji je nastao u različitim fazama konstruiranja i vizualni pregled svim sudionicima procesa razvoja i pripreme proizvodnje. Na Playgroundu je, osim električnog automobila Concept One i električnog bicikla Greyp, predstavljena i tehnologija virtualne stvarnosti, tako da su sudionici Foruma mogli ulazili i mijenjati karakteristike automobila koji fizički nije bio tamo. Radi se o primjeni tehnologije virtualne stvarnosti prilikom odabira i kupovine automobila koju koriste poznati svjetski proizvođači automobila. Virtual Garage omogućuje modifikaciju i uređivanje automobila do detalja prema željama korisnika, bilo da se radi o boji automobila i vanjštini ili pak o detaljima u unutrašnjosti.  
Konačno, predstavljena su i rješenja koja omogućavaju stvaranje digitalnog blizanca proizvoda i cijelog proizvodnog pogona. Ta rješenja omogućavaju da prije proizvodnje prvog proizvoda inženjeri izrade digitalni model koji omogućuje ispitivanje proizvoda i njegovih funkcionalnosti pa u idealnom slučaju konstruktori na stvarnom konačnom proizvodu ne moraju više ništa mijenjati. Upravo je s tim ciljem Forum i održan.