Širenje mreže punionica električnih vozila važan je korak u smjeru daljnjeg poboljšanja zaštite okoliša i kvalitete života u Beču. Električni automobili postaju sve popularniji u austrijskom glavnom gradu, ali i u cijeloj Austriji. Tako je do kraja studenoga ove godine u Austriji bilo registrirano više od 12 500 električnih automobila, što je gotovo dvostruko više u odnosu na 2019.  

Pri tome je ujedno došlo do povećane potražnje za javnih gradskim punionicama električnih vozila u Beču. Dok su u listopadu 2019. na svim javnim punionicama u gradu 7800 puta napunjeni električni automobili, u istom mjesecu ove godine zabilježeno je čak 15 100 punjenja. Tako je u razdoblju siječanj - listopad ove godine napunjeno čak 1,5 mil. kW h 'zelene' električne energije, što je gotovo dvostruko više nego u istom razdoblju 2019., a to odgovara energiji dovoljnoj za dnevnu opskrbu 224 000 bečkih kućanstava.

Bečka energetska tvrtka Wien Energie, koja provodi projekt izgradnju javne mreže punionica, već godinama potiče elektromobilnost, pri čemu je infrastruktura za punjenje ključan čimbenik. Tako je tvrtka ove godine, unatoč pandemiji koronavirusa, postavila više od 300 novih punionica pa ih sada u Beču ima čak 950. Uz to, još 50 će ih biti postavljeno početkom 2021. godine pa će Beč dosegnuti broj od 1000 punionica, što znači da bi se jedna mogla pronaći na svakih 400 m.

Čelnik Wien Energieja ističe da u sljedećih nekoliko godina tvrtka namjerava poboljšati infrastrukturu za punjenje za taksiste i prijevozničke tvrtke, objavio je Inozemni ured Grada Beča.