U Kini je u prvoj polovici 2019. godine proizvedeno 1170 vozila s pogonom na gorivne članke, a do kraja godine trebalo bi ih biti proizvedeno ukupno 2340. To u usporedbi s prethodnom godinom znači povećanje za 53%. No, očekuje se da će taj broj još više rasti zbog činjenice da se sve više širom Kine gradi infrastruktura za opskrbu vozila vodikom, ali i da je na raspolaganju sve više poticaja za primjenu takvih vozila i s državne i s lokalnih razina.

Prema podacima Kineskog udruženja proizvođača automobila (CAAM), u prvih osam mjeseci ove godine u Kini je prodano 1125 vozila na gorivne članke, što se doduše čini zanemarivim u ukupnom broju svih prodanih vozila u istom razdoblju od 16,1 mil. Istodobno je prodano 626 000 'čisto' električnih vozila, dok je takvih vozila proizvedeno 888 000, što znači porast proizvodnje u odnosu na 2018. godinu za 20,9%. 

Najpoznatiji kineski proizvođači vozila na vodik, odnosno na gorivne članke su MAXUS, Feichi Bus i Zhongtong Bus. Tako je Feichi Bus, najveći kineski proizvođač autobusa na gorivne članke, u prvoj polovici godine proizveo ukupno 314 takvih vozila, dok mu je cilj proizvodnja 1000 takvih vozila godišnje, objavio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.