Trenutne politike daleko su od dovoljnih za postizanje neto ugljične neutralnosti u sektoru cestovnog prometa do 2050. godine, zaključuje analiza IEA. Trebat će ambicioznije politike a ključno je da se postizanje ovog cilja ne može doseći samo jednom mjerom. Zemlje koje primjenjuju kombinaciju različitih mjera poput smanjenja potražnje za prijevozom, poboljšanja učinkovitosti vozila, uvođenja električnih vozila i dodavanja obnovljivih izvora energije kao što su biogoriva, e-goriva, obnovljiva električna energija i obnovljivi vodik imaju najbolje šanse za postizanje ambicioznih ciljeva prema neto ugljiku neutralnost transportnog sektora. 

Naime, stručnjaci iz IEA programa za suradnju u bioenergiji i tehnologiji motornih goriva analizirali su ulogu obnovljivih goriva u smanjenju klimatskog utjecaja cestovnog prometa u brojnim zemljama, uključujući Njemačku, Švedsku, Finsku, SAD i Brazil. Analiza je razmatrala razvoj događaja do 2050. godine, temeljen na nacionalnim politikama, projekcijama voznog parka i dostupnosti obnovljivih goriva za transport. 

Biogoriva za prijevoz teških tereta

Procjena pokazuje da biogoriva najviše doprinose smanjenju utjecaja klime sada i do 2030., 2040., pa čak i 2050., ovisno o zemlji. Doprinos električnih vozila (koji je također povezan s klimatskim utjecajem proizvodnje električne energije) općenito sustiže biogoriva tek do 2040. godine. 

U Brazilu biogoriva i dalje daju najveći doprinos do 2050. Srednjoročno i dugoročno doprinos biogoriva uglavnom za prijevoz teških tereta. Značajne količine održivih sirovina mogle bi se staviti na raspolaganje za proizvodnju biogoriva, dovoljne da dugoročno nadomjeste do 30% potražnje za transportnom energijom ako postoje jaki napori na smanjenju potražnje za prijevozom i poboljšanju učinkovitosti vozila. Rad struke je podržao DG Energy za Europsku komisiju.